• PDF
  • Print
  • E-mail
AddThis Social Bookmark Button

Kampverhalen


Ook de vorige jaren waren er peja zomerkampen en trokken Vlaamse jongeren op buitenlands avontuur.
Lees hier wat Lies, Larissa, Erika en de anderen van hun kamp vonden!


Natuurfotografie in de wildernis

chalet finlanddeelnemers natuurfotografie
"Het zomerkamp was dik in orde".
"Gedurende de week werd er een aantal activiteiten georganiseerd, zoals muurklimmen, mountainbiken, kajakken, wandeltochten. Daarnaast hadden we enkele ‘lessen’ fotografie, die daarna in praktijk werden omgezet. Op het einde werd een aantal in het groot afgedrukt en hebben we een tentoonstelling opgesteld."
Julie

En het mailtje dat Annebet ons stuurde:

"Finland is in vier woorden; koud, wild en knots gezellig. Tijdens de landing van het vliegtuig, dat me naar Nurmes bracht, kon ik prachtig zien hoe het land bedekt wordt door een lappen deken van bossen en meren. Tijdens de fotografie lessen leerden de deelnemers deze bossen en meren kennen.

Dagprogamma
’s Ochtends krijg je meestal les in fotografie. In de lessen leer je niet alleen je eigen camera kennen, maar je denkt ook na over vragen als; mag een Greenpeace fotograaf lokaas neer leggen om een wild beest van dichtbij te kunnen fotograferen? Na een goed verzorgde warme maaltijd ga je in de middag, twee aan twee, op pad om je nieuw geleerde fototechnieken toe te passen. Bij excursies is er altijd een gids mee. De gids kan alles vertellen over verschillende soorten bomen, eetbare paddenstoelen en dieren. Helaas is het vrijwel onmogelijk om wilde dieren te zien. Als je wil, leert de gids je ook fikkie stoken!
Na het avondeten is het tijd om je foto’s te bekijken en is er mogelijkheid voor het beoefenen van sport en spel. Als je nog niet genoeg hebt gezweet, warmt de traditionele sauna, je voor het slapen gaan, nog even op.

Leukste moment
Finnen noemen hun eigen land Suomi, wat letterlijk vertaalt moeras betekent. Het is een nationale traditie om in zo’n moeras ‘swamp football’ te spelen. Dit is het meest typische spel wat ik ooit heb gespeeld. Het spel is ongeveer gelijk aan gewoon voetbal, het enige verschil is dat je tot je knieën in de modder staat en met al je kracht je benen uit de modder moet trekken om tegen de bal aan te kunnen trappen. Andere sporten die je kunt doen zijn; boogschieten, kanoën, muurklimmen, mountenbiken en kratjesklimmen.

Tips
Twee tips voor iedereen die in ook een fotografie cursus in Finland gaat volgen;
Tip 1; bezuinig tijdens het pakken niet op warme sokken en truien
Tip 2; leen van je oom, beste vriend of buurman een geavanceerde camera, want als je een spiegelreflex camera hebt leer je veel meer tijdens de week!"

Ook Kristien ging op fotografiekamp en trok er prachtige foto's:

natuurfotografie finland kanovaren natuurfotografie  finland meer

"Metsakartano is top, superorganisatie maar ook heel flexibel, open voor vragen en feedback, we hebben het programma zelf mee vormgegeven"

Kristien

 

Ook zin in om net als Julie, Annebet of Kristien zo'n kamp mee te maken? Contacteer ons gerust.
Bekijk alvast de kampinfo van "Youth Arctic Art Experience", "Arctic Art Experience" en "Lappland Adventure".


Europese cultuurweek

schilderijwandeling

"Ik heb het op kamp echt super naar mijn zin gehad en vond het verschrikkelijk om weer te vertrekken. "
Larissa

 

Culture Point

Op facebook lezen we in een reactie van Mona Vera dat ze zich geamuseerd heeft: "jaaa écht mega zalig!!
da was met spaanse, italiaanse, slovakijse, fins, estse, luxemburgse & duitse mensen, echt great!"

Hier enkele foto's uit haar album:

culture point atelier culture point flap culture point muziek culture point sporten culture point stadszicht culture point dansen

 

Nog meer verhalen

Op www.gostrange.be vind je de verhalen van

Strato Strato op 'Nature Camp' in Finland

Paulien Paulien op paardenkamp

Lili Lili op cultuurkamp in Luxemburg.